Slobodni Univerzalni Duh je učenje ljubavi prema Bogu i bližnjem za čovjeka, prirodu i životinje.

Prijavi se

Newsletter

Prijava

Moj Račun

Košarica

Gabriele naklada Riječ

Gabriele naklada Riječ objavljuje proročku riječ današnjice, danu od Gabriele, Božje proročice i izaslanice, u obliku knjiga, publikacija, CD-a i DVD-a. Riječ Slobodnog, Univerzalnog Duha već gotovo 40 godina u obilju božanskih objava, školovanja i tumačenja nudi se ljudima svih kultura kao uputa za život svjestan odgovornosti. Proročka riječ današnjice dovezuje se na prakršćanstvo, na pouke Isusa iz Nazareta i Njegov Govor na Gori kao i na Deset Božjih zapovijedi danih preko Mojsija. Pouke i riječ Univerzalnog Duha su slobodne od tradicija i izvanjskih religija. Slobodni Duh, svemirsko-kozmički bitak, život, nije riječ Crkve. U tom smislu neke knjige Gabrieline naklade Riječ služe i informiranju o zloupotrebi imena Isusa iz Nazareta.

Univerzalno kozmičko učenje Slobodnog Duha

Univerzalno kozmičko učenje Slobodnog Duha obuhvaća povezanosti svih životnih oblika i životnih snaga, objašnjava smisao i svrhu zemaljske egzistencije i pokazuje put k jedinstvu i ljubavi prema bližnjemu među ljudima, kao i sa prirodnim carstvima i životinjama. Životni princip koji vodi miroljubivom životu, kojem pripadaju i priroda i sva sustvorenja glasi: „Što ne želiš da ti čine, ne čini ni ti drugome“ – ili „To što želiš da ti čine, učini prvo ti drugima.“

Širenje učenja

Želja nas prakršćana je širenje učenja o Božjoj ljubavi i ljubavi prema bližnjemu Isusa iz Nazareta, za čovjeka, prirodu i životinje, onako kako je to u današnjici ponovo dala nositeljica riječi Slobodnog Duha, Gabriele.

Uz pomoć i upute Slobodnog Duha svaki čovjek može – ako hoće – naći Boga u svojoj vlastitoj nutrini, mir s ljudima oko sebe i s prirodnim carstvima.

Kod prakršćana u Duhu Isusa iz Nazareta to znači: predstoji pozitivan, ispunjen život.

Neistine na internetu

Isus iz Nazareta nije osnovao izvanjsku religiju, kako to tumače institucije. On je s punomoći zastupao živoga, slobodnoga Duha, čiji univerzalni, vječni zakon je ljubav i sloboda. Isus iz Nazareta nije bio mekušac. On je s punomoći naučavao Božju ljubav i ljubav prema bližnjemu za čovjeka, prirodu i životinje. Mnogo od toga što je On naučavao i po tome živio, službene crkve su preokrenule u suprotnost. Budući da mi sljedbenici Isusa iz Nazareta razjašnjavamo zloupotrebu imena Isusa, Krista i širimo Njegovo slobodarsko učenje, crkvene institucije često nas difamiraju kao sektu.

Mnogi komentari o duhovnoj struji prakršćanskog života, koje ćete možda naći na internetu, ne odgovaraju činjenicama. Uporno i dalje ponavljati desetljećima stare neistinite priče koje su crkve širile o djelu Krista Božjeg, o Univerzalnom životu i o prakršćanima – a koje smo mi uvijek iznova opovrgavali – stara je i poznata tradicija institucija Crkve i njihovih pristaša. Tko se na internetu dopustio zaraziti time i u to vjeruje i takve krive informacije čak i pogrde i dalje širi, slobodno može to činiti. Mi smo godinama to ispravljali. Sada je dosta.

Jeste li se ikad podrobno upoznali riječju antikrist? – To je onaj tko se samo naziva kršćaninom, a učenje Isusa iz Nazareta o postupnom ispunjavanju Deset Božjih zapovijedi i Govora na Gori preokreće u suprotnost. Ovo posljednje znači: na kraju se vide plodovi – manje dobri, dobri ili loši plodovi. Mi se prakršćani pouzdamo u nepristranu sposobnost rasuđivanja svih onih koji su još u stanju samostalno razmišljati, provjeravati i prosuđivati. Nažalost internet je toliko iskvaren da se u mnogim slučajevima može govoriti o bojnom polju gdje se razvila borba za i protiv. Mi se nećemo upućivati na takvo područje gdje se govorom i prigovorom razvijaju uvreda, mržnja i kleveta i svatko se može ponašati kako hoće.

Proganjanje onih druge vjere posvuda je monopol svećenstva

Heinrich Heine (pjesnik, 1797-1856)
Mnoge neovisne radijske i televizijske stanice emitiraju emisije o proročkoj riječi preko Gabriele i o prakršćanstvu. Informirajte se preko Radio Santeca na kojim frekvencijama Vi na Vašem jeziku i Vašoj zemlji možete pratiti te emisije.
info@radio-santec.com

Imate li pitanja? Slobodno nas možete nazvati na telefon 01/6446695 ili nam pošaljite e-mail na info@naklada-gabriele.com

Biblioteka Sofija

Dragi čitatelji,

možda se čudite tome što ste ovdje pročitali. Mi vam samo možemo preporučiti da si sami načinite sliku o poukama Slobodnog Duha. Pozivamo vas isto tako da posjetite Biblioteku Sofija gdje ćete na mnogim jezicima naći cjelokupno Gabrielino djelo.

Napomena: Vi dolazite sasvim slobodni. Vi ostajete slobodni. Vi odlazite slobodni jer Vi ste posjetili Biblioteku Slobodnog Duha.

>> Ovdje ćete pronaći informacije za Biblioteku Sofija i za događanja u Biblioteci Sofija i oko nje

Ili posjetite web-stranicu Biblioteke Sofija sa svim informacijama o prostorijama, događanjima i mogućnostima noćenja: www.sophia-bibliothek.de/hr/